nieuws

‘Vegetarische’ kip- en lamscouscous

Nieuws

KEULEN – Vegetarische kip- en lamscouscous, dat lijkt elkaar uit te sluiten. De couscous van Nähr-Engel bevat geen vlees en is dus inderdaad vegetarisch. Er zijn alleen aroma’s gebruikt die het product een kippen- of lamssmaak geven.

‘Vegetarische’ kip- en lamscouscous

KEULEN – Vegetarische kip- en lamscouscous. Dat lijkt elkaar uit te sluiten. De couscous van Nähr-Engel bevat geen vlees en is dus inderdaad vegetarisch. Er zijn alleen aroma’s gebruikt die het product een kippen- of lamssmaak geven.

Producent Nähr-Engel heeft geen erkenning als vleesbedrijf en heeft daarom voor de aroma-oplossing gekozen. Op die manier kunnen ook geen problemen ontstaan met de halalcertificering, meldt evmi.nl


Juliana Botero-Yepes (links) en Anne Masteau van het Duitse Engel Food Solutions.

De core-business van Nähr-Engel zijn producten op basis van aardappelen. Die producten gingen aanvankelijk naar Afrikaanse en Arabische landen, maar zijn nu ook in Frankrijk een succes, legt Juliana Botero-Yepes uit. Er is namelijk veel vraag naar halalproducten.

Nieuw
De couscous is een nieuw product. Het wordt gepositioneerd als on-the-go, maar daar kunnen vraagtekens bij worden gezet. Er moet namelijk aan couscous in de beker kokend water worden toegevoegd en dat moet vervolgens zeven minuten staan.

On-the-go voor mensen die nog even de tijd hebben dus…

Meer over de Anuga 2009:

14 oktober
Meer vlees-verrassingen op Anuga (fotoverslag)
12 oktober:
Vleestrends op de Anuga (fotoverslag)
Wat viel nog meer op tijdens de Anuga? (foto’s)
Drukke Anuga geeft hoop
13 oktober:
Anuga: Vion en Zwanenberg in zee met Meatless (foto’s)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Anuga

Reageer op dit artikel