nieuws

Gouden in plaats van Gelderse Slagers Kombinatie

Nieuws

ZEVENAAR – De Gouden Slagers Kombinatie is de nieuwe naam van de Gelderse Slagers Kombinatie. De naam werd op zaterdag 2 mei door voorzitter Gerard Lautenschutz tijdens de viering van het 35-jarig bestaan ten doop gehouden.

Gouden in plaats van Gelderse Slagers Kombinatie

ZEVENAAR – De Gouden Slagers Kombinatie is de nieuwe naam van de Gelderse Slagers Kombinatie. De naam werd op zaterdag 2 mei door voorzitter Gerard Lautenschutz tijdens de viering van het 35-jarig bestaan ten doop gehouden.

Ook het logo, ontworpen door Gerhard Kwak, is aangepast. Volgens voorzitter Lautenschutz is de naam veel beter afgestemd op de landelijk opererende organisatie. ‘De roots liggen weliswaar in het oosten, maar we hebben nu leden van Groningen tot aan de Belgische grens.’ Ook vindt Lautenschutz dat de nieuwe naam meer recht doet aan de ‘gouden’ samenwerking tussen de aangesloten slagers en hun toeleveranciers.

Tonnie Jansen (l) en Gerard Lautenschutz bij het nieuwe logo van de Gouden Slagers Kombinatie

De Gouden Slagers Kombinatie (GSK) is een coöperatieve inkoopvereniging en telt ruim 200 leden. 35 jaar geleden bundelden enkele slagers in Gelderland hun krachten op het gebied van inkoop. Door deze gezamenlijke inkoop bewerkstelligden zij extra kortingen bij de toeleveranciers. Er is geen afname verplichting. Ieder lid koopt zelfstandig in en maakt zelf prijsafspraken met de toeleveranciers. Lautenschutz noemde tijdens de matig bezochte receptie de inkoop voor ieder bedrijf van essentieel belang, maar stelde de leveranciers ook gerust: ’Wij willen jullie niet uitbenen. Wat dat betreft staat de G ook voor Gezond: Wij willen op een gezonde manier zaken doen.’

Coördinator Tonnie Jansen en Theo van der Lugt, van Lodder-Dales accountants en adviseurs werden tijdens de ledenavond gehuldigd voor hun jarenlange dienst en advies.

 

 

 

Reageer op dit artikel