nieuws

Spoeddebat verdoven uitgesteld

Nieuws

DEN HAAG – Het spoeddebat in de Tweede Kamer over het verdoven van varkens met CO2 voorafgaand aan de slacht wordt uitgesteld.

Spoeddebat verdoven uitgesteld

DEN HAAG – Het spoeddebat in de Tweede Kamer over het verdoven van varkens met CO2 voorafgaand aan de slacht wordt uitgesteld.

De Partij voor de Dieren vroeg vorige week een spoeddebat aan toen Varkens in Nood met beelden kwam over het lijden van varkens tijdens de bedwelming. Het debat zou vandaag (4 februari) om 17.00 uur worden gehouden.

Onderzoek
Na het aanvragen van het spoeddebat heeft LNV-minister Verburg echter aangegeven dat een lopend onderzoek naar het bedwelmen van varkens van de WUR bijna is afgerond. De onderzoeksresultaten kunnen dan in het debat worden betrokken.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren zegt in het Agrarisch Dagblad dat het debat zal worden gehouden in de vaste Kamercommissie zodra het onderzoeksrapport er ligt.

Bekijk de videobeelden hier

Stem ook mee met onze nieuwe stelling:
‘De Nederlandse vleessector moet geld uittrekken voor de oprichting van een nieuw vleespromotie- en informatiebureau.’ Klik hier om naar onze stelling te gaan en mee te stemmen

Lees ook:
CO2-filmpje Varkens in Nood blijkt 20 jaar oud (29 januari 2009)
Varkens in Nood eist actie tegen Vion (fotoverslag) (28 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over bedwelmen

Reageer op dit artikel