nieuws

Slagers prikkelen bij Nationale Slagers Vakbeurs

Nieuws

AMSTERDAM – ‘Je moet als slager een constante show opvoeren om je producten te verkopen. Dát hebben wij hier tot uitdrukking proberen te brengen’, aldus beursorganisator Peter Laan op dag 1 van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV). De Borchlandhal is deze dagen het decor van een flinke vleug Amsterdamse gezelligheid. Slager Arno Wapenaar (foto) opende de beurs.

Slagers prikkelen bij Nationale Slagers Vakbeurs

AMSTERDAM – ‘Je moet als slager een constante show opvoeren om je producten te verkopen. Dát hebben wij hier tot uitdrukking proberen te brengen’, aldus beursorganisator Peter Laan op dag 1 van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV). De Borchlandhal is deze dagen het decor van een flinke vleug Amsterdamse gezelligheid. Slager Arno Wapenaar (foto) opende de beurs.

De eerste dag van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV), maandag 3 november, kende een rustig begin. Zeker in de eerste uren viel het aantal bezoekers tegen. Maar datgene wat op de beursvloer geboden werd, viel níet tegen. Want niet vaak is een thema zo goed uit de verf gekomen als tijdens deze NSV. De bezoekers kwamen direct in aanraking met de ‘glamour wintersfeer’, bij de entree van de Amsterdamse Borchlandhal. De organiserende Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) begon ooit haar beurs in de Jaap Eden IJshal, en met het hieraan gerelateerde thema werd nog even in nostalgische sfeer omgekeken naar de beginperiode. ‘En’, zo zei beurscoördinator Peter Laan, ‘de NSV heeft in al die jaren haar Amsterdamse gezelligheid vast weten te houden’.

Er zijn deze editie 950 producten voor de vakwedstrijden aangeboden, minder dan vorig jaar. Daar tegenover staat dat er méér standhouders aanwezig zijn. Met de bijzondere aankleding van de beurs wil de NSV de slagers inspireren om met decoratie warmte in de winkel te creëren.

Sjaak van der Werff, VAS-voorzitter meldde dat er volgend jaar geen NSV komt, in verband met de Slavakto. Voor 2010 staat de beurs voor oktober op de agenda. De VAS wil op deze wijze komen tot een optimalisering van de beurskalender.

Arno Wapenaar (foto), winnaar van de Slagerij van het Jaar, opende de beurs. Het was de vader van Arno en Edwin Wapenaar (links) die de trots van de ouders tot uitdrukking bracht.’Wij hebben een traditie van knokken en vechten, die onze kinderen voortzetten. Net zoals deze beurs, die knokt voor zijn behoud.’ Wapenaar senior noemde het slagersvak ‘een prachtig vak’. Wél is het noodzakelijk meer leerlingen toe te laten stromen. ‘Die bepalen of de branche een toekomst heeft.’ Arno Wapenaar vertelde dat zijn bedrijf door de titel van de door Slagerswereld georganiseerde Slagerij van het Jaar van klanten veel positieve reacties heeft gekregen. ‘Er wordt door de klanten veel over deze titel gepraat’, zei Arno Wapenaar.

Een sfeerimpressie:

Bij de stand van het vakblad Slagerswereld.nl kun je raden hoelang het duurt voordat het ijs – ruim 100 liter – rondom de kunstschaatsen erover doet om te smelten.

Gjalt Landman (l) werd door Peter Laan bedankt voor vele jaren trouwe dienst bij de vakwedstrijden.
 

Gjalt Landman (rechts) samen met jurycoördinator Paul van Trigt (links) en VAS-voorzitter Sjaak van der Werff.

 

Vanavond (dinsdag 4 november) om 22 uur is de sluiting van de beurs. Een uitgebreid verslag van de 34e Nationale Slagers Vakbeurs in Slagerswereld.nl van 21 november.

Wie is de overall winnaar?

 

 

 

Reageer op dit artikel