nieuws

Metamorfose locatie SVO Rijswijk

Nieuws

RIJSWIJK – Jos Ramekers, ex-voorzitter van SVO opende donderdag 30 oktober de deuren van de vernieuwde SVO-opleidingslocatie in Rijswijk. Het bijzondere aan deze locatie is dat alle mbo-opleidingen op het gebied van vers hier worden gegeven.

Metamorfose locatie SVO Rijswijk

RIJSWIJK –  Jos Ramekers, ex-voorzitter van SVO opende donderdag 30 oktober de deuren van de vernieuwde SVO-opleidingslocatie in Rijswijk. Het bijzondere aan deze locatie is dat alle mbo-opleidingen op het gebied van vers hier worden gegeven.

Ramekers complimenteerde het doorzettingsvermogen van de huidige directeur Johan Noltes die SVO heeft omgebouwd van een slagersopleiding tot een opleidingsinstituut voor de versbranche. ‘De bakens zijn verzet, nieuwe doelgroepen aangeboord.’

Jos Ramekers verricht de openingshandeling.

De lokalen zijn gebouwd volgens de laatste HACCP-normen en BRC-regelgeving. ‘In de lessen is er uitgebreid aandacht voor het culinaire bereidingsgedeelte, dus geënt op de moderne consument,’ laat SVO in een persbericht weten. In de loop der jaren heeft SVO Rijswijk honderden deelnemers opgeleid, en veel van hen zijn met één of meerdere diploma’s vertrokken. En om de voortgang van goed en modern onderwijs in de verssector te waarborgen, is de gehele locatie Rijswijk verbouwd. Eind juni 2008 is de verbouwing gestart, zodat tijdens de schoolvakantie de deelnemers geen overlast zouden hebben.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het realiseren van praktijkruimtes en een geheel nieuw culinair lokaal met een plaza. Ook alle theorielokalen zijn opgeknapt en de docenten hebben een nieuwe werkkamer gekregen. Na de openingshandeling verzorgden de deelnemers en docenten van SVO de catering en gaven demonstraties. Bezoekers kregen zelf ook de kans om een vers product te maken.

 

Reageer op dit artikel