nieuws

Verburg eet tóch vlees (+ foto’s)

Nieuws

DEN HAAG – Minister Verburg van LNV maakte donderdag een duidelijk statement door éérst op de Binnenhof Barbecue en pas daarna op de tegenhanger, de vegetarische Buitenhof Barbecue te verschijnen. Ook daarna schaarde zij zich weer onder de vleeseters.

Verburg eet tóch vlees (+ foto’s)

DEN HAAG – DEN HAAG – Minister Verburg van LNV maakte donderdag een duidelijk statement door éérst op de Binnenhof Barbecue en pas daarna op de tegenhanger, de vegetarische Buitenhof Barbecue te verschijnen. Na dit bezoek schaarde zij zich weer onder de vleeseters.

Tijdens de Buitenhof Barbecue, kreeg de minister een ‘Eerste Hulp Bij Vleesmindering-kit’ overhandigd. De organisatie van de vegetarische barbecue, Milieudefensie, Wakker Dier, de Nederlandse Vegetariërsbond en Oxfam Novib, had Verburg opgeroepen juist op deze dag vlees een dagje te laten staan.

Dat ging Verburg, zelf boerendochter, kennelijk een stapje te ver.

Minister Verburg had het ook niet kunnen maken verstek te laten gaan op de parlementaire barbecue, aldus COV-secretaris Richard van der Kruijk in een reactie aan meatandmeal.nl. In haar portefeuille, Landbouw, zit namelijk ook de vleesproductie.

Bijna alle leden van het kabinet vertoonden zich overigens op de parlementaire barbecue. Vegetariër Wouter Bos kwam alleen op de vega-variant. Opvallend genoeg waagde minister-president Jan Peter Balkenende zich tijdens de barbecue níet aan een sateetje. Wel werd hij gesignaleerd met een Heineken-biertje.

Henny Swinkels (VanDrie Group) kijkt verheugd. Verburg ging voor de kalfsvlees-saté…

Minister-president Balkenende zonder sateetje, maar met een biertje.

Ook minister Plasterk toonde zich niet vies van een spies.

Minister Verburg krijgt op het Buitenhof een ‘Eerste Hulp Bij Vleesmindering-kit’.

Minister Donner heeft duidelijk wel zin in een sateetje.

Minister Rouvoet en Tweede Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming bespreken de normen en waarden.

Kamervoorzitter Verbeet en vice-premier Wouter Bos op de vegetarische Buitenhofbarbecue. Zouden ze die kikkererwtenspiezen nou écht lekker vinden…?

Op de vegetarische bbq kan toch worden gelachen.

Foto’s: Roel Dijkstra/Fred Libochant

Lees ook:
Thieme wil verbod op Binnenhof Barbecue  (3 juli 2008)
Binnenhof BBQ donderdag in Den Haag (1 juli 2008)

Reageer op dit artikel