nieuws

Grote C1000 halveert energieverbruik

Nieuws

C1000 Macleane in het Gelderse Elst is vorig jaar november vergroot van 1240 naar 2000 m2 vvo. Het aantal gekoelde meters is verdubbeld, evenals het aantal diepvriesmeters. Toch zit de winkel door energiebesparende maatregelen nog steeds op hetzelfde niveau van energieverbruik.

ELST – C1000 Macleane in het Gelderse Elst is vorig jaar november vergroot van 1240 naar 2000 m2 vvo. Het aantal gekoelde meters is verdubbeld, evenals het aantal diepvriesmeters. Toch zit de winkel door energiebesparende maatregelen nog steeds op hetzelfde niveau van energieverbruik. Hoe doet de winkel dit?

‘We hebben het aantal meters vloeroppervlakte bijna verdubbeld. Er zijn twee keer zoveel koelmeubels en diepvrieskasten bijgekomen, terwijl we ook in het magazijn dubbel zo veel diepvriescapaciteit hebben’, rekent bedrijfsleider Harald Helmink voor. ‘Toch is de energierekening zo ongeveer hetzelfde gebleven. Aangezien we dubbel zoveel koel- en diepvriesmeters hebben, kun je stellen dat het energieverbruik is gehalveerd.’
 

Naar het volledige artikel op Distrifood.nl

Reageer op dit artikel