nieuws

Maqs Food heeft beste horecainnovatie

Nieuws

AMSTERDAM – Maqs Foods uit Beesd heeft dit jaar met zijn magnetronconcept voor vlees de beste innovatie op horecagebied neergezet. In Amsterdam ontving het bedrijf maandag de Horeca Innovation Award.

Maqs Food heeft beste horecainnovatie

AMSTERDAM – Maqs Foods uit Beesd heeft dit jaar met zijn magnetronconcept voor vlees de beste innovatie op horecagebied neergezet. In Amsterdam ontving het bedrijf maandag de Horecava Innovation Award.

Maqs Food ontwikkelde samen met TNO en kruidenfabrikant Verstegen een procédé waardoor rood vlees en kip – zonder chemische toevoegingen of methoden zoals tumbelen, vermalsen of injecteren – mals uit de magnetron komen. Er wordt gemarineerd met natuurlijke grondstoffen. Dat is tot nu toe het enige dat bekend is van het procédé.

Shockvriezer
Het vlees wordt eerst gemarineerd, daarna gegrild, vervolgens in een shockvriezer teruggekoeld en in atmosfeerverpakking verpakt. Een biefstuk van 145 gram kan in 75 seconden in de magnetron gegaard worden. Het vlees is breed toepasbaar in de catering en foodservice. Ook voor eetcafés is het zeer geschikt.

Minister
‘U bent de enige van de genomineerde innovaties die wat heeft gemaakt dat ook eetbaar is. Als dit een voorbeeld is van wat nog komen gaat, dan wordt het een goed jaar voor de horeca’, zei minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Sceptisch
De jury was aanvankelijk sceptisch omdat ze dacht dat rood vlees bereiden in de magnetron niet mogelijk zou zijn. De inzending viel daarom direct op. Een beroepskok van de RAI testte het concept en het vlees bleek supermals, zeer smakelijk en perfect van kwaliteit, aldus juryvoorzitter Karel de Vos. 

Maqs Food staat nog de hele week op de Horecava.

Lees in het vakblad Meat & Meal nr. 1 (februari 2008) een uitgebreid verhaal over de plannen van Maqs Food en het ontstaan van het idee

Lees ook:
Horecava = proeven en beleven (8 januari 2008)
Magnetronvlees in race voor prijs (23 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Awards

Foto’s:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Directeur Bezaan van Maqs Food is dolgelukkig met  de prestigieuze Horeca Innovation Award

Toasten op het succes met de minister

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blijdschap in het Maqs-kamp
 

(Foto’s: Caroline van der Plas en Norbert van der Werff)

Reageer op dit artikel