nieuws

Ossenbraad

Nieuws

Deze smakelijke ossenbraad is van Paul van Trigt. Het werd in 1991 bekroond met de Gouden Slagersring. Ossenbraad is geschikt als barbecue- en winterkostproduct. Klik verder voor het recept en de werkwijze.

 Deze smakelijke ossenbraad is van Paul van Trigt. Het werd in 1991 bekroond met de Gouden Slagersring. Ossenbraad is geschikt als barbecue- en winterkostproduct. Klik verder voor het recept en de werkwijze.

Grondstoffen:
9 kilo magere ontvette rundvleessnippers (95-5)
1 liter koud water en/of bouillon

Hulpstoffen per kilo:
16 gram Colorozo
2 gram peper
1 gram nootmuskaat
1 gram kruidnagel
5 gram hulpstof voor binding, smaak en kleur
3 gram spijsaroma
20 gram bindmeel
3 gram gevriesdroogde peperkorrels (eventueel)

Bereiding:
Verklein het rundvlees door de zeer grove (15 mm) plaat, de soepvleesplaat of de combinatie: voorsnijder, mes, voorsnijder van de wolf. Voeg alle hulpstoffen en het vocht toe en meng zeer goed tot er een sterke binding ontstaat. Modelleer het deeg vervolgens tot een vloerbroodmodel en laat het 12 uur doorkleuren in de koeling bij een temperatuur van 2 tot 4 °C. Afgaren in de steamer gedurende zes uur op 78 °C. Daarna afkoelen en goed doorkoelen.

Tip:
Als de Ossenbraad als vleeswaar wordt verkocht, moet het product nog 20 minuten gegrild worden op 180 °C. In plaats van losse kruiden kan ook een stoofvleeskruidenmengsel gebruikt worden. Ossenbraad is geschikt als barbecue- en winterkostproduct. Consumentenadvies: om en om 2 x 3 minuten bakken/grillen.

Foto’s: Koos Groenewold

 

 

 

Reageer op dit artikel