nieuws

Zoektocht naar malste biefstuk van Nederland

Nieuws

SLAGERSWERELD – Het stukje vlees dat in Nederland de meeste emotie te weeg brengt is ongetwijfeld de biefstuk. De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) is op zoek naar de lekkerste en malste biefstuk van Nederland.

SLAGERSWERELD – Het stukje vlees dat in Nederland de meeste emotie te weeg brengt is ongetwijfeld de biefstuk. De Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) is op zoek naar de lekkerste en malste biefstuk van Nederland.

Voor een goede biefstuk zou je eigenlijk bij de ambachtelijke slager moeten zijn. ‘Toch wijzen publicaties soms een andere kant op. Daar willen wij veranderingen in brengen,’ aldus VAS-directeur Peter Laan, organisator van de Nationale Slagers Vakbeurs (NSV).

Keuren
Tijdens de 23e NSV op 12 en 13 november in de Borchlandhal in Amsterdam krijgen de slagers de kans om hun biefstuk te laten keuren door chefkok Huub Oudshoorn. De keuring start op beide dagen vanaf 19 uur en eindigt op maandag om 22.30 uur en dinsdag om 21 uur. De biefstukken worden op 4 punten beoordeeld: verpakking, uiterlijk, malsheid en smaak.

Slagers nemen 3 kogelbiefstukken van de bovenbil of spierstuk mee naar de beurs en leveren deze samen met het ingevulde formulier bij de VAS-stand in. Bij de VAS-stand staan twee kookstoestellen.De biefstuk wordt gebakken door de slager zelf of door een van zijn medewerkers. Inschrijven hiervoor was mogelijk tot 7 november.

Reageer op dit artikel