nieuws

‘Volkorenbrood met kaas en ham beste ontbijt

Nieuws

SLAGERSWERELD – Vergeet de cornflakes, eieren en pap. Een volkoren broodje met ham en kaas is volgens Britse onderzoekers de beste manier om de dag te beginnen, omdat de voedingstoffen in dit ontbijt langzaam aan het bloed worden afgegeven.

SLAGERSWERELD – Vergeet de cornflakes, eieren en pap. Een volkoren broodje met ham en kaas is volgens Britse onderzoekers de beste manier om de dag te beginnen, omdat de voedingstoffen in dit ontbijt langzaam aan het bloed worden afgegeven.

De onderzoekers aan Swansea University
gaven verschillende groepen schoolkinderen een maand lang verschillende soorten ontbijt. De kinderen bleken met een broodje hamkaas langer te luisteren en harder te werken dan met cornflakes of eieren, schrijft Times Online.

‘Een volkoren broodje met ham en kaas heeft veel eiwitten en suikers die langzaam worden verbrand,’ zegt Professor David Benton, die het onderzoek leidde. ‘Een ontbijt met eieren, spek en worst hoeft daarom trouwens niet ongezond te zijn.’

Reageer op dit artikel