nieuws

Vierkante grillworst

Nieuws

Dit recept van Huub van Linschoten is ontstaan uit de gebraden gehaktsoort. Toen de grillworst opkwam heeft Van Linschoten dit zelf ontwikkeld. Regelmatig gaat er in de slagerij een bordje rond met deze grillworst om de klanten te laten proeven. Gemiddeld verkoopt Van Linschoten zo’n veertig kilo per week voor € 1,05 per ons.

Dit recept van Huub van Linschoten is ontstaan uit de gebraden gehaktsoort. Toen de grillworst opkwam heeft Van Linschoten dit zelf ontwikkeld. Regelmatig gaat er in de slagerij een bordje rond met deze grillworst om de klanten te laten proeven. Gemiddeld verkoopt Van Linschoten zo’n veertig kilo per week voor € 1,05 per ons.

 

De slagerij van Huub en Franny van Linschoten is gevestigd aan de Lusthofstraat in Rotterdam. Dit recept is een eigen product van Van Linschoten. Collega’s die het ook willen maken, wil hij eventueel persoonlijk van een verdere toelichting voorzien (tel. 010-2810665).

Grondstoffen:
7,8 kilo rundvlees
7,8 kilo water
19,2 kilo nekken
12 kilo schouders

Hulpstoffen:
936 gram n.p. zout
780 gram Rowo (Euroma)
1,5 kilo meel (bind)
45 gram Sarpala (Verstegen)
60 eieren

Ingrediënten voor zes porties:
Voor kaasgrillworst 200 gram belegen kaas toevoegen per kilo deeg. Juist belegen kaas heeft de specifieke smaak. Dit is een recept op cutter-basis, met een gehaktmolen krijg je een heel ander resultaat.

Bereiding:
Eerst varkensvlees twintig keer draaien, daarna uitnemen en in tweeën splitsen (twee keer 15,6 kilo). Het rundvlees en het water kruiden, in de cutter doen en dit drie keer zestig rondjes laten draaien.
Dan de farce in tweeën splitsen (11,3 kilo). Daarna bij 11,3 kilo farce 15,6 kilo varkensvlees toevoegen. En dit twintig rondjes laten draaien.

Uitvullen in vierkante leverkaas blikken. Twee en een half uur koken op 78 graden Celsius. In vier gelijke vierkante stukken snijden.

Dagelijks een hoeveelheid afbakken in de oven, twintig minuten op 225° Celsius.

 

Reageer op dit artikel