nieuws

Variaties op kalfsvlees

Nieuws

Kalfsvlees heeft een fijne structuur en leent zich voor bijzondere specialiteiten. Het vlees heeft een hoge voedingswaarde en is door zijn specifieke eigenschappen als natriumarm, mager en licht verteerbaar bij uitstek geschikt voor verschillende diëten. Als kalfsvlees slechts een klein onderdeel is van het assortiment koop dan de derde snit. Mooie stukken vlees met weinig snijdafval.

Kalfsvlees heeft een fijne structuur en leent zich voor bijzondere specialiteiten. Het vlees heeft een hoge voedingswaarde en is door zijn specifieke eigenschappen als natriumarm, mager en licht verteerbaar bij uitstek geschikt voor verschillende diëten. Als kalfsvlees slechts een klein onderdeel is van het assortiment koop dan de derde snit. Mooie stukken vlees met weinig snijdafval.

Venetiaanse kalfsborst1000 gram verse kalfsborst of ander mager deel
200 gram kalfssnippers

Grondstoffen:

Hulpstoffen:20 gram/kilo kalfsbraadworstkruiden (De Weerd)
10 gram/kilo pommodori secchi (gedroogd)
50 gram/kilo mozzarella

Bewerking:De kalfsborst goed bijkanten en ontvetten. Het kraakbeen en de knars verwijderen. Maak van de borst een grote platte lap. De lap beleggen met gekruid gehakt gemaakt van kalfsnippers en kalfsbraadworstkruiden. Reken ongeveer 200 gram gehakt per kilo vlees. Beleg het gekruide gehakt met de gedroogde pommodori secchi en de plakken mozzarella. Het geheel oprollen en opknopen met rolladetouw.
Verschillende variaties zijn mogelijk door steeds met de ingrediënten te wisselen. De buitenkant van de borst of de rollade kan eventueel afgewerkt worden met een decoratiemix.

Tip:Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Braad het kalfsvlees op middelmatig vuur aan in een braadslede, daarna rollade in braadslede in het midden van de oven in circa 60 minuten garen. Laat het vlees ongeveer vijf minuten rusten alvorens het aan te snijden. De gevulde borst kan ook als plak verkocht worden. Steek er dan een satéprikker door.

Stokbrood gevuld met kalfsgehaktstokbrood halffabrikaat (400 gram)
200 gram gekruid kalfsgehakt

Grondstoffen:

Hulpstoffen:25 gram/kilo blokjes ham
25 gram/kilo blokjes kaas
paar plakjes kalfsbacon

Bewerking:Meng het gekruide kalfsgehakt met kleine blokjes ham en kaas. Het halffabrikaat stokbrood uithollen in V-vorm. Verwijder het brood en voeg dat eventueel toe aan het gehakt. Vul het uitgeholde stokbrood ruim met het gehaktmengsel. Garneer de bovenkant met kalfsbacon. Verpak het gevulde stokbrood in folie.

Tip:Vervang de blokjes ham en kaas door tutti frutti. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Leg het gevulde stokbrood in het midden van de oven en bak het af in circa 15 minuten.

Kalfsfricandeau met walnoten1000 gram kalfsachtermuis
250 gram gekruid kalfsgehakt

Grondstoffen:

Hulpstoffen:75 gram/kilo walnoten (gepeld ongezouten)
Alkamarakruiden ( Raps)

Bewerking:De kalfsachtermuis afvliezen en ontvetten. Daarna in de lengte insnijden en open klappen. Het gekruide kalfsgehakt ruim vermengen met de walnoten. Het deeg verdelen over de opengeklapte muis en oprollen. Opbinden met rolladetouw. Garneer de buitenkant licht af met de Alkmara kruiden. Variatie is mogelijk door de noten eens door dadels, abrikozen, rozijnen of door blokjes ham en kaas te vervangen.

Tip:Verwarm de oven voor op 160° Celsius. Braad het kalfsvlees op middelmatig vuur aan in een braadslede, daarna rollade in braadslede in het midden van de oven in circa 40 minuten garen. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het ongeveer vijf minuten rusten. Snijd, met een niet gekarteld mes, de fricandeau in plakken.

 

Kalfsvlees heeft een fijne structuur en leent zich voor bijzondere specialiteiten. Het vlees heeft een hoge voedingswaarde en is door zijn specifieke eigenschappen als natriumarm, mager en licht verteerbaar bij uitstek geschikt voor verschillende diëten. Als kalfsvlees slechts een klein onderdeel is van het assortiment koop dan de derde snit. Mooie stukken vlees met weinig snijdafval.

Reageer op dit artikel