nieuws

Variaties op kalfsschnitzels

Nieuws

Veel slagers werken met de 3-er snit, die bestaat uit de platte bil, het spierstuk en de dikke lende. Op die manier kan er toch een aantrekkelijk assortiment gepresenteerd worden zonder al te veel voorraad in huis te hebben. Dit keer drie internationale recepten met kalfsvlees.

Veel slagers werken met de 3-er snit, die bestaat uit de platte bil, het spierstuk en de dikke lende. Op die manier kan er toch een aantrekkelijk assortiment gepresenteerd worden zonder al te veel voorraad in huis te hebben. Dit keer drie internationale recepten met kalfsvlees.

 

SALTIMBOCCA

Grondstoffen:
Kalfsschnitzels
Plakje Parmaham

Hulpstoffen:
Verse of gedroogde salie

Bewerking:
Snijd kalfschnitzels van ongeveer 120 gram. Plet deze voorzichtig. Leg een plak dun gesneden Parmaham op de schnitzel. Gebruik bij voorkeur originele Parma ham. Verdeel een paar blaadjes verse salie over de plak ham. Vouw de schnitzel dicht en zet hem vast met een cocktailprikker. Als er geen verse salie verkrijgbaar is, kan de gedroogde variant worden gebruikt. Die kan overigens ook beter worden gebruikt als de schnitzel in het voren wordt gemaakt.

Tip:
Adviseer de klant om de saltimbocca in olie of boter op middelmatig vuur te bakken. Bak de saltimbocca bruin van buiten en rosé van binnen in circa 2 x 3 minuten. Serveer er spaghetti of lintpasta bij.

NOORSE SCHNITZEL

Grondstoffen:
Kalfsschnitzel van 120 gram
40 gram Gerookte zalmsnippers

Hulpstoffen:
Verse of gedroogde dille

Bewerking:
De kalfsschnitzel pletten. Leg vervolgens een plakje gerookte zalm op de schnitzel. Kies voor verse zalm. Rol de schnitzel met de zalm op. Garneer de zijkanten met gedroogde dille. Eventueel kan de gedroogde dille ook worden vervangen door de verse variant. Om geuroverdracht te voorkomen kunnen de schnitzels mooi strak in plastic folie worden gerold en op een aparte schaal worden gepresenteerd.

Tip:
Bak de Noorse schnitzel op middelmatig vuur om en om in circa 8 minuten gaar. Bij deze delicatesse smaken gebakken krieltjes en een gemengde groene salade lekker.

ZWIEBELKALFSSCHNITZEL

Grondstoffen:
Kalfsschnitzel
Gekruid kalfsgehakt of kalfsvers worstdeeg

Hulpstoffen:
10 gram Gekibbelde uitjes
100 gram Gehaktmix

Bewerking:
Snijd dunne schnitzels van ongeveer 80 gram. Plet ze voorzichtig. Maak van de snippers een mager kalfsgehakt en kruid dat met gehaktkruiden. Meng door het gekruide gehakt ongeveer 10 gram gekibbelde uien. Meng niet te stevig. Het gehakt moet mooi rul blijven na het bakken. Verdeel ongeveer 40-50 gram gehakt over de kalfsschnitzel. Rol de schnitzel daarna op en steek het rolletje vast. Strooi eventueel wat gekibbeld uitjes over de bovenkant.

Tip:
Bak de zwiebelkalfsschnitzel op middelmatig vuur in circa 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar van binnen. Lekker met kruimig gekookte aardappelen en broccoli of prei.

 

Reageer op dit artikel