nieuws

Variaties op de procureur

Nieuws

Een gewone procureur zonder been biedt eindeloos veel variatie. Deze keer kozen we voor een veka, een kant-en-klaargerecht en een vleeswaar. Makkelijk te maken en met een verrassende smaak.

Een gewone procureur zonder been biedt eindeloos veel variatie. Deze keer kozen we voor een veka, een kant-en-klaargerecht en een vleeswaar. Makkelijk te maken en met een verrassende smaak.

 

Aspergevink
Grondstoffen:Uitgebeende procureur
Groene asperges (uit pot)
Katenspek

Hulpstoffen:Olijfmarinade Provence (Unifine Degens)
Paprikareepjes

Bewerking:Snijd de procureur mooi kant en vries hem licht aan. Snijd er daarna dunne lapjes van (stand 2-3). Leg op de lapjes een paar plakjes katenspek en circa 30 gram asperges. Rol het geheel op. Bestrijk het rolletje met de olijfmarinade Provence en garneer de aspergevink af met een paar reepjes paprika. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten op een niet te hoog vuur.

Tips:Serveer er nieuwe aardappeltjes of een gepofte aardappel bij. Ook een Griekse salade met feta past er heel goed bij.

Stoverij Marakech
Grondstoffen:1000 gram procureurvlees

Hulpstoffen:1000 gram stoverijsaus ‘Marakech’
500 gram wokgroenten (geblancheerd)

Bewerking:Controleer het varkensvlees op ongerechtigheden en snijd het in reepjes. Vermeng alle ingrediënten met elkaar en laat het mengsel een paar uur staan. Presenteer de stoofschotel in een ruime schaal in de toonbank. In voorgegaarde vorm kan de schotel aangevuld met rijst meteen in een verkoopverpakking gepresenteerd worden.

Tip:Serveer er in plaats van rijst couscous bij.

Portugese procureur
Grondstoffen:Procureur

Hulpstoffen:Colorozozout
Spuitdorbin (Unifine Degens)
Piri piri grillmix

Bewerking:Maak een pekel. Los daarvoor 800 gram colorozo op in 10 liter water. Voeg daarna aan de zoutoplossing 650 gram spuitdorbin toe. Injecteer de procureur met 10% van deze pekel. Maak daarna de buitenzijde goed droog en smeer hem in met de Piri-Piri grillmix. Vacumeer de procureur en laat hem gedurende 12 uur intrekken in de koeling. Haal daarna het vlees uit de verpakking en gril het stuk af in de combi-oven (70% hete lucht en 30% stoom) tot een kerntemperatuur van 65° Celsius. De oventemperatuur bedraagt 150° Celsius. De Portugese procureur kan zowel warm als koud gegeten worden.

Tip:Heerlijk als steak met friet en een knapperige ijsbergsalade of gewoon dun gesneden op een vers broodje.

 

Reageer op dit artikel