nieuws

Van ambachtelijk slager naar cateraar

Nieuws

SLAGERSWERELD – Jos Langenkamp (32) is sinds januari vorig jaar samen met echtgenote Maria de eigenaar van het Zwolse cateringbedrijf Walter Stern. Nadat hij zo’n tien jaar had samengewerkt met voormalig slager Walter Stern nam hij de stap om het bedrijf over te nemen.

SLAGERSWERELD – Jos Langenkamp (32) is sinds januari vorig jaar samen met echtgenote Maria de eigenaar van het Zwolse cateringbedrijf Walter Stern. Nadat hij zo’n tien jaar had samengewerkt met voormalig slager Walter Stern nam hij de stap om het bedrijf over te nemen.

Het bedrijf bestaat 70 jaar. Langenkamp rekent vanaf het moment dat de ouders van Walter Stern een slagerij begonnen aan de Thomas a Kempisstraat, laat hij dagblad De Stentor weten. Na de oorlog nam Walter de zaak over. Hij richtte ook aan de Diezerstraat en in de Kamperpoort een slagerij in en wist zich onder de vele slagerijen in die tijd een zeer goede naam op te bouwen.

Onder druk
Toen de ambachtelijke slager onder druk kwam te staan door de opkomst van de supermarkten, werden twee vestigingen opgeheven en richtte Stern zich vanuit zijn pand aan de Thomas a Kempisstraat meer en meer op de catering. Uiteindelijk draaide er een volledig bedrijf, waarin Jos Langenkamp zich, na de hotelschool, twee praktijkjaren in Antwerpen en een opleiding marketing-management, als een vis in het water voelde. Als parttimer begonnen, werd hij uiteindelijk de rechterhand van Walter Stern

Het bedrijf, de naam, het personeel en de vele contacten werden begin vorig jaar overgenomen. Het pand aan de Thomas a Kempisstraat bleef uitvalsbasis. ‘Behalve dat het een eer is om het bedrijf te mogen voortzetten, is het ook precies wat bij ons past’, meent Langenkamp. ‘Elke opdracht is weer anders. Elke keer een uitdaging, alsof je steeds weer examen moet doen.’

Van een private dinner bij iemand thuis tot een party voor 750 man in de IJsselhallen en van barbecue, brunch, high tea of receptie tot warm buffet. Het 70-jarig jubileum wordt in september gevierd met een receptie in Odeon.

Reageer op dit artikel