nieuws

Valse start voor C1000-toplijn Vero Sabor

Nieuws

SLAGERSWERELD – Het premium vlees Vero Sabor van C1000 maakt in zijn introductieweek een valse start. Tientallen C1000-ondernemers stuurden het vlees terug omdat het aan alle kanten groen was uitgeslagen. ‘Het zag er echt niet uit.

SLAGERSWERELD – Het premium vlees Vero Sabor van C1000 maakt in zijn introductieweek een valse start. Tientallen C1000-ondernemers stuurden het vlees terug omdat het aan alle kanten groen was uitgeslagen. ‘Het zag er echt niet uit.’

Dat zegt één van de ondervraagde slagers tegenover Meat and Meal.
Schuitema licht de problemen rond Vero Sabor in een brief aan zijn ondernemers en bedrijfsleiders toe. Volgens de organisatie achter C1000 kent Vero Sabor sowieso een lichte kleurafwijking ten opzichte van regulier vlees. ‘Maar bij de introductie zijn er forse kleurafwijkingen geconstateerd’, aldus de brief.

TNO er bovenop
Schuitema vraagt de verbolgen slagers met klem het project te blijven steunen en heeft TNO er bovenopgezet om het productieproces te analyseren en te optimaliseren. ‘In de eerste levering hebben wij de indruk dat er in het logistieke traject een temperatuurschok is geweest waardoor de producten verkleurden. Daarnaast wordt geen enkel product meer op voorraad geproduceerd en ieder product dat de deur uitgaat wordt aan visuele controle onderworpen’, aldus Schuitema in de brief.

Ontdooien en verpakken
Volgens een C1000-slager die niet met naam wil worden genoemd, worden de bevroren vleesdelen in Nederland ontdooid en vervolgens tweemaal herverpakt. Dit laatste gebeurt bij Visser & Wolfs Meat Concepts in Stolwijk. Het bedrijf heeft volgens ingewijden één miljoen euro in het project geïnvesteerd. Directeur Nick Visser wil echter niets over de zaak kwijt en verwijst naar Schuitema.
Schuitema wil met de introductie van Vero Sabor het imago van C1000 als ijzersterke vleesverkoper aanscherpen. De keten wil het beeld van kiloknaller pur sang van zich afschudden.

Reageer op dit artikel