nieuws

Teleurstellende smaak biefstuk

Nieuws

SLAGERSWERELD – Een mager zesje of een vijf: dat is alles wat het smaakpanel van de Consumentenbond overheeft voor de biefstukken van de grote supermarkten en slagers.

SLAGERSWERELD – Een mager zesje of een vijf: dat is alles wat het smaakpanel van de Consumentenbond overheeft voor de biefstukken van de grote supermarkten en slagers.

Biefstuk komt vaak als iets bijzonders op tafel, als een traktatie die de doordeweekse bal gehakt of varkensschnitzel moet overtreffen. Maar de kans op een teleurstelling is groot, blijkt uit de biefstukkensmaaktest van de Consumentenbond. Er werden 9 biefstukken per supermarktketen en slager geproefd door 4 deskundige panelleden. Zij hebben gelet op malsheid, sappigheid en rundvleessmaak en op smaakafwijking.

Waardeloos
De conclusie is dat je bij één keten zowel een geweldig als een waardeloos stukje vlees kunt aantreffen. Een van de Jumbo-biefstukken bijvoorbeeld kreeg een staande ovatie van de proevers: ‘Bijna ideaal’. Maar een andere Jumbofiefstuk werd gekraakt: ‘Heel slecht. Dit heb ik niet lang in mijn mond kunnen houden.’ Het resultaat van dit soort pieken en dalen is dat alle ketens een middelmatig eindoordeel krijgen. De kans op een aardige biefstuk is iets groter bij de winkels die een 6- scoren (Keurslager, C1000, AH en AH Greenfields), maar helaas verkopen zij net zo makkelijk slechte kwaliteit.

Bij Vleeschmeester (te koop bij Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros) is de kans op een goed stukje vlees het kleinst, al ontloopt het elkaar allemaal niet veel. Geproefd zijn de standaardbiefstukken, dus geen kogelbiefstukken en tournedos. Bron: Consumentengids juli/augustus 2007

Reageer op dit artikel