nieuws

Slagersvakbeurs in modern jasje

Nieuws

SLAGERSWERELD – De tijd staat niet stil. Daarom heeft de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) nieuwe elementen aan de beursvloer toegevoegd. De Amsterdamse Borchlandhallen vormen maandag 12 en dinsdag 13 november het decor voor de Nationale Slagersvakbeurs.

SLAGERSWERELD – De tijd staat niet stil. Daarom heeft de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS) nieuwe elementen aan de beursvloer toegevoegd. De Amsterdamse Borchlandhallen vormen maandag 12 en dinsdag 13 november het decor voor de Nationale Slagersvakbeurs.

Het wedstrijdelement neemt ieder jaar een prominente plek in. Bij de Nationale Slagers Vakwedstrijden zal een deelnemer, als die algemeen kampioen wil worden, dit jaar voor het eerst een traiteurproduct móeten inzenden stelt beursorganisator Peter Laan. Een andere noviteit is dat slagers ter plekke zelf meegenomen biefstuk bakken en bereiden. De gerenommeerde chef-kok Huub Oudshoorn beoordeelt het resultaat, en bij goedkeuring keren de deelnemers met een oorkonde huiswaarts.

Bal gehakt
Culinair journalist Johannes van Dam reikt op dinsdag 13 november de prijs uit die toebehoort aan de slager die de Beste Bal Gehakt van Nederland produceert. Iedere bij de KNS aangesloten slager kan zich inschrijven voor deze wedstrijd.

Ook aan uiterlijk vertoon is gedacht. Organisator Peter Laan verwelkomt de standhouders en slagers in een Hollywoodachtige sfeer. Na de ontvangst door gastvrouwen betreden bezoekers een rode loper, melden zich vervolgens op de Walk of Fame (waar de winnaars van de vakwedstrijden vanaf 2000 zijn terug te vinden) en begeven zich tenslotte op de beursvloer. Iedere 75e bezoeker ontvangt een bioscoopbon.

Meer over de VAS 2007 in Slagerswereld van 2 november. Informatie: 020-6882224.

Reageer op dit artikel