nieuws

Slagerij én bakkerij voor Roelof Mulder

Nieuws

SLAGERSWERELD – Keurslager Roelof Mulder heeft bakkerij Heide in Staphorst overgenomen. In zijn eigen Verscentrum verkocht hij al eerder brood op kleine schaal.

SLAGERSWERELD – Keurslager Roelof Mulder heeft bakkerij Heide in Staphorst overgenomen. In zijn eigen Verscentrum verkocht hij al eerder brood op kleine schaal.

De aanleiding voor de overname is een trieste. De eigenaar van bakkerij Heide is eind vorig jaar verongelukt en Mulder van Keurslagerij Bergerslag besloot onlangs de onderneming én het personeel over te nemen. Al vele jaren is Mulder midden in het koopcentrum van Staphorst gevestigd.

Verscentrum
Onder de noemer ‘Verscentrum Staphorst, de lekker eten winkel’ runt hij er zijn slagerij. En Hilko Jonkman, de natuurlijk-vers groenteman, huurt een deel van Mulders ruimte en verkoopt groente. Sinds enige maanden wordt er dus ook brood in grotere hoeveelheden verkocht. De productieruimte is nog op de oude locatie van bakker Heide te vinden, maar die verhuist straks ook naar de E. Wubbenlaan in het centrum. Mulder: ‘We gaan verbouwen en als de gemeente groen licht geeft, kunnen we in de loop van volgend jaar ook in onze eigen nieuwe bakkerij het brood produceren. Onder de naam Bakkerij Bergerslag.’

Mulder ziet niet op tegen de werkzaamheden die de nieuwe loot aan het bedrijf met zich meebrengen. ‘Een uitdaging. Er zijn overeenkomsten en verschillen. Maar over het algemeen weet een keurslager veel van marketing. Daar kan ik profijt van hebben. Een slager is een winkelier, een bakker meer een productieman. ‘

Reageer op dit artikel