nieuws

Slagerij als inspiratiebron

Nieuws

SLAGERSWERELD – Annelies Marlet (1979), dochter van slager Fons Marlet in Driebergen, schildert vlees in abstracte vorm. Ze exposeert met haar schilderijen vanaf 14 juli in het Friese dorp Oldeberkoop.

SLAGERSWERELD – Annelies Marlet (1979), dochter van slager Fons Marlet in Driebergen, schildert vlees in abstracte vorm. Ze exposeert met haar schilderijen vanaf 14 juli in het Friese dorp Oldeberkoop.

Annelies beleeft al van jongs af aan plezier in tekenen, schilderen en andere creatieve vakken. Na haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht heeft zij zich op het schilderen gericht. Alle onderwerpen die Annelies Marlet schildert staan dicht bij haarzelf, hebben indruk gemaakt of zijn een belangrijk deel van haar leven. Ze groeide op in een slagersgezin en de slagerij is heel bepalend geweest voor haar inspiratie. In 2005 studeerde Annelies Marlet af. Haar eindexamenwerk bestond uit doeken met het thema vlees.

Op 14 juli gaat de kunst en kijkroute ‘het beest in de kunst’ van start in Oldeberkoop. Het dorp met de pittoreske huisjes en boerderijen staat een maand lang in het teken van de kunst. In totaal zijn er 49 kunstenaars die hun tekeningen, schilderijen en beelden exposeren.

Reageer op dit artikel