nieuws

Slager worden in Frankrijk?

Nieuws

SLAGERSWERELD Het roer om en een slagerij overnemen in Frankrijk? Dat kan onder meer in het plaatsje Corbigny in de Morvan, gelegen in Bourgogne.

SLAGERSWERELD Het roer om en een slagerij overnemen in Frankrijk? Dat kan onder meer in het plaatsje Corbigny in de Morvan, gelegen in Bourgogne.

Jan van der Lee, een Nederlander die al zes jaar in de Morvan woont, zoekt samen met de eigenaar een opvolger voor het volgens hem goed renderende bedrijf. ‘Er gaan natuurlijk ook slagerijen dicht die geen knip voor de neus meer waard zijn. Maar dit bedrijf is zeker nog de moeite waard. De jaaromzet bedraagt € 230.000.’ Het gaat om een echte charcuterie, in Frankrijk wezenlijk anders dan een boucherie. Van der Lee: ‘Deze slagerij heeft ongeveer 55 producten. Allemaal zelf gemaakt. Dit varieert van maaltijden, tot vleeswaren en quiches. De eigenaar is eind vijftig en wil stoppen.’

Gewaardeerd beroep

Het bedrijf zit in het centrum van Corbigny, een stadje met zo’n 2000 inwoners. ‘De charcuterie trekt ook veel mensen uit de regio. Bijvoorbeeld veel Nederlanders die een tweede huis hebben in de Morvan.
Argumenten die Van der Lee aandraagt: ‘Hier op het stille, groene platteland heb je nog de kans om je beroep uit te oefenen en wordt het erg gewaardeerd. Het is zo’n leuke zaak dat het volgens mij menig artisinale slager in Nederland het water in de mond doet lopen. Hier kun je nog echt slager zijn; je zult er niet rijk van worden, maar wel gelukkig!’
Eventueel kan Van der Lee de overname kandidaat begeleiden door de administratieve weg die ze hebben te gaan. ‘Of hulp met de taal.’

Voor meer informatie: www.werken-in-de-morvan.com
Mail naar Jan van der Lee: jan12@wanadoo.fr

Reageer op dit artikel