nieuws

Slager hekelt verkeersproblemen

Nieuws

SLAGERSWERELD – Vader en zoon Van Leeuwen van de slagerij aan het Nieuwe Erf in Lunteren zijn niet gelukkig met de herinrichting van het dorp. Toen burgemeester Tineke Netelenbos dinsdag een rondje door het dorp maakte om de vernieuwingen in ogenschouw te nemen, stonden er bij Van Leeuwen protestborden langs de weg. ‘Klanten, waar blijven ze?

SLAGERSWERELD – Vader en zoon Van Leeuwen van de slagerij aan het Nieuwe Erf in Lunteren zijn niet gelukkig met de herinrichting van het dorp. Toen burgemeester Tineke Netelenbos dinsdag een rondje door het dorp maakte om de vernieuwingen in ogenschouw te nemen, stonden er bij Van Leeuwen protestborden langs de weg. ‘Klanten, waar blijven ze?’

De slagers hebben nauwelijks een goed woord over voor het resultaat van de herinrichting. Arie van Leeuwen in Ede Stad: ‘Het is chaotisch momenteel, alles is ontzettend slecht bereikbaar. Ondernemers hier moeten het van de doorgang hebben, maar alles is afgesloten.’Mensen van buiten Lunteren komen geregeld bij de slagerij de weg vragen. Stuur ze dan maar eens naar de kerk of de Lunterse Boer. De mensen weten het ook niet meer.’

Je zult Arie niet horen zeggen dat het Nieuwe Erf niet mooi geworden is. ‘Maar het werkt gewoon niet.’ Wijzend naar de straat aan de voorzijde van de slagerij: ‘Het is veel te smal hier.’Dat hoefde de slager zijn klanten niet te vertellen. Van Leeuwen: ‘De mensen die ik gesproken heb, zeggen: hopeloos.’

Reageer op dit artikel