nieuws

‘Relaxed vlees smaakt beter

Nieuws

SLAGERSWERELD – Veel inwoners uit Bavel zweren bij het vlees van slager Van Kuijk. Iets anders komt er niet in. De smaak van het vlees is typisch ‘Kuijk’.

SLAGERSWERELD – Veel inwoners uit Bavel zweren bij het vlees van slager Van Kuijk. Iets anders komt er niet in. De smaak van het vlees is typisch ‘Kuijk’.

Meer slagers hebben natuurlijk zo hun vaste en dik tevreden klanten, maar bij Van Kuijk lijkt het op de een of andere manier iedere dag wel Kerstmis, meldt BN De Stem. Grootvader Sjef begon de slagerij in 1932. Zoon Jan volgde en inmiddels heeft kleinzoon Jos de leiding over de zaak aan de Brigidastraat 8. Een slager kan zich met name met zijn rundvlees onderscheiden van vakgenoten. Van Kuijks geheim lijkt te zijn dat zijn vlees ‘ontspannen’ is. En relaxed vlees smaakt beter. De dieren, die grazen op een stuk land aan de Rimpelaar in Molenschot, worden op kalme wijze grootgebracht en stress wordt zo veel mogelijk vermeden. Van Kuijk mest ze zelf bij. Slachten doet hij niet zelf. Al vijftien jaar niet meer.

Pesto’s
Van Kuijk maakt zoals zo veel slagers ook niet (meer) alle salades en hapjes zelf. Opvallend is dat steeds meer ondernemers in deze tak van sport veel méér verkopen dan vlees en vleeswaren alleen. Overal in de vitrines zie je de rechtstreeks van de groothandel betrokken bakken met gevulde paprika’s of pepers, pesto’s, bami- en nasischotels, maar sommige slagers verkopen ook wijn, kaas, soepen en eieren. Vroeger maakte Van Kuijk ook kip pilav en die heeft-ie erin gehouden. De andere variaties op het thema kip komen inmiddels van elders.

En ook de gehaktballen én babi pangang komen uit eigen slagerij. Bron: BN De Stem

Reageer op dit artikel