nieuws

Prei-bananenschotel

Nieuws

Aan de drukke doorgaande weg in Velden ligt slagerij, traiteur, kookstudio Laumen. Hen Laumen zwaait er de scepter over de catering-keuken waar alle producten worden bereid. Daar bereidt ook de maaltijden die via de winkel in de wijde omgeving aftrek vinden. Een ware delicatesse is de prei-bananenschotel.

Aan de drukke doorgaande weg in Velden ligt slagerij, traiteur, kookstudio Laumen. Hen Laumen zwaait er de scepter over de catering-keuken waar alle producten worden bereid. Daar bereidt ook de maaltijden die via de winkel in de wijde omgeving aftrek vinden. Een ware delicatesse is de prei-bananenschotel.

 

Grondstoffen:Half-om-halfgehakt
Prei
Bananen
Aardappelpuree (Knorr)

Hulpstoffen:Tomatenpuree
Gehaktkruiden
Kerriepoeder
CombiPhase

Bereiding:Maak de instantpuree aan met melk en breng de massa op smaak met nootmuskaat en wat zout. Snijd de prei in ringen en bak deze aan in de olie onder toevoeging van een beetje kerriepoeder. Rul het gehakt in de pan en voeg er een flinke scheut tomatenpuree aan toe. Breng het vlees op smaak met gehaktkruiden. Snijd de banaan in schijfjes. Vul een grote ovenschaal met een laag puree. Leg daarop een laag geruld gehakt die wordt afgedekt met een laag prei. Dek deze laag af met plakjes banaan. Ga met de lagen door tot de ovenschaal is gevuld. Garneer de bovenkant af met plakjes banaan en bestrooi het geheel licht met paneermeel. Spuit voor een mooi braadkleur nog een beetje CombiPhase over de bovenkant. Gaar de schaal af op een kern van 65° Celsius gedurende 20 minuten op 160-170° Celsius.

 

Aan de drukke doorgaande weg in Velden ligt slagerij, traiteur, kookstudio Laumen. Het grote assortiment wordt gepresenteerd in vijftien meter toonbank en verschillende wandkoelingen. De traiteurafdeling biedt een ruime keuze in prachtige producten die voor het overgrote deel in eigen huis worden vervaardigd. Een ware delicatesse is de prei-bananenschotel. Laumen verkoopt deze ovenschotel voor € 10 per kilo met een brutomarge van circa tachtig procent.

 

Reageer op dit artikel