nieuws

Pinnen kan voor veel ondernemers goedkoper

Nieuws

DEN HAAG – ‘Veel ondernemers betalen te veel voor het Pinnen. Ze maken niet altijd de beste keuzes bij het aanschaffen van een pinautomaat of communicatieverbinding.’ Dit zegt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

DEN HAAG – ‘Veel ondernemers betalen te veel voor het Pinnen. Ze maken niet altijd de beste keuzes bij het aanschaffen van een pinautomaat of communicatieverbinding.’ Dit zegt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Het HBD helpt ondernemers met de vernieuwde website www.betaalterminal.nl. Op deze site staat informatie over elektronisch betalen. Ondernemers kunnen op de site kiezen voor info over vaste en mobiele pinautomaten. Nieuw is de mogelijkheid om een groot aantal pinautomaten op kenmerken te vergelijken. Bijvoorbeeld op toekomstvastheid en bruikbaar-tot-datum. Hierdoor wordt het keuzeproces eenvoudiger. Als een ondernemer voor de eerste keer een betaalautomaat aanschaft, helpen handige stappenplannen hem op weg.

Kiezen met het oog op de toekomst
Op de site wordt de nadruk gelegd op het kopen van een toekomstvaste pinautomaat. Daarbij zijn drie punten van belang:
– De uiterste gebruiksduur (dat is de certificeringsdatum vastgesteld door Currence, de merkeigenaar van pin)
– Het kunnen accepteren van betaalpassen met chiptechnologie (zogenoemde EMV-passen)
– De mogelijkheid voor vaste terminals van kostenbesparende breedbandcommunicatie.

Breedband vaak nog goedkoper
Het is nog onvoldoende bekend bij ondernemers dat pinnen via breedband aantrekkelijker wordt wanneer de hoeveelheid transacties stijgt. Net als bij internet via breedband kan een ondernemer tegen een vast bedrag per maand onbeperkt pinnen. Veel ondernemers hebben nu nog een dure oplossing door per transactie in te bellen naar de verwerker van pintransacties.

Reageer op dit artikel