nieuws

MKB krijgt fikse korting voor opleidingen

Nieuws

SLAGERSWERELD – Dankzij een nieuwe constructie van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) kunnen MKB ondernemers tot 40% korting krijgen op cursussen en opleidingen.

SLAGERSWERELD – Dankzij een nieuwe constructie van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) kunnen MKB ondernemers tot 40% korting krijgen op cursussen en opleidingen.

Tot nu toe was het voor kleinere ondernemers in de detailhandel vrijwel onmogelijk om in aanmerking te komen voor ESF-subsidie. Het HBD heeft namens de hele sector een bedrag van €1,2 miljoen subsidie gekregen. Ondernemers kunnen voortaan rechtstreeks bij het HBD een bijdrage aanvragen. Het voordeel per cursus kan oplopen tot wel 40%. Het HBD heeft 42 opleidingen bij verschillende opleidingsinstituten geselecteerd. Het cursusaanbod is breed opgezet met zowel algemene als brancheopleidingen. De subsidieregeling geldt voor de periode 1 november 2007 tot en met 31 oktober 2008. Subsidie aanvragen via www.hbd.nl

Reageer op dit artikel