nieuws

Mei goede maand voor voedingswinkels

Nieuws

SLAGERSWERELD – Voedings- en genotmiddelenwinkels hebben de omzet in mei met vier procent zien groeien. De prijzen stegen één procent. Supermarkten deden het in mei bijzonder goed en boekten meer omzet dan vorig jaar.

SLAGERSWERELD – Voedings- en genotmiddelenwinkels hebben de omzet in mei met vier procent zien groeien. De prijzen stegen één procent. Supermarkten deden het in mei bijzonder goed en boekten meer omzet dan vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS
CBS. Het volume nam bijna drie procent toe. Hogere prijzen hebben de omzet in de detailhandel in mei omhoog gestuwd. De totale omzet kwam 1,9 procent hoger uit dan in mei 2006. Het omzetvolume bleek nagenoeg even groot. Bij de beoordeling van de maandelijkse omzetverandering moet rekening worden gehouden met het verschil in koopdagen. Zo heeft mei 2007 een donderdag meer en een maandag minder dan mei 2006. Daarnaast viel Pinksteren in 2007 in mei, terwijl deze feestdag in 2006 in juni viel. De omzet van de foodwinkels komt na deze correcties ongeveer twee procent hoger uit.

Reageer op dit artikel