nieuws

Logo biologische producten verplicht

Nieuws

SLAGERSWERELD – Echte biologische producten zijn vanaf januari 2009 in de hele Europese unie herkenbaar aan een speciaal logo.

SLAGERSWERELD – Echte biologische producten zijn vanaf januari 2009 in de hele Europese unie herkenbaar aan een speciaal logo.

De producten met het logo bestaan gegarandeerd uit minstens 95 procent biologische bestanddelen. De ministers van Landbouw van de 27 EU-landen hebben dat in hun overleg van 12 juni jl. besloten. Voorlopig is het logo met een graanhalm omgeven door een cirkel van sterretjes. Voor een definitief ontwerp volgt nog een wedstrijd. Fabrikanten moeten het symbool verplicht gebruiken, maar mogen ernaast ook nationale ecokeurmerken op de etiketten afdrukken. Bij het logo moet ook te lezen zijn waar het product is gemaakt. Het logo en de herkomstvermelding worden ook verplicht voor importproducten in de EU.

Reageer op dit artikel