nieuws

Lagere kerstomzet supermarkten

Nieuws

SLAGERSWERELD – Supermarkten zullen naar verwachting in de week voor kerst minder omzet draaien dan vorig jaar, toen er voor bijna 738 miljoen euro werd verkocht.

SLAGERSWERELD – Supermarkten zullen naar verwachting in de week voor kerst minder omzet draaien dan vorig jaar, toen er voor bijna 738 miljoen euro werd verkocht.

Marktonderzoeksbureau GfK rekent voor dit jaar in week 51 op een omzet van 710 miljoen euro. GfK schrijft de lagere omzet toe aan het feit dat de twee kerstdagen dit jaar vallen op dinsdag en woensdag. Vorig jaar sloten de kerstdagen direct aan op het weekeinde en dat is voor de verkopen van supermarkten veelal gunstiger.

Kerst leeft in zuiden

Met name in het zuiden van Nederland leeft kerst. In het noorden geeft de consument de voorkeur aan sinterklaas, zo onderzocht GfK. Het aantal huishoudens dat een echte kerstboom in huis haalt, neemt verder af.

Reageer op dit artikel