nieuws

Laagste inkomens krijgen extra in cao-slagerijen

Nieuws

SLAGERSWERELD – De mensen met de laagste inkomens gaan er in de nieuwe cao voor slagerijen het meeste op vooruit. Dat zijn de vakbonden en de werkgevers overeengekomen in een cao met een looptijd voor twee jaar.

SLAGERSWERELD – De mensen met de laagste inkomens gaan er in de nieuwe cao voor slagerijen het meeste op vooruit. Dat zijn de vakbonden en de werkgevers overeengekomen in een cao met een looptijd voor twee jaar.

Voor de loongroepen A0 en 0 uit overig personeel geldt dat als gevolg van de wijziging van het wettelijk minimumloon deze groepen met ingang van 1 juli 2007 met 1,25% zijn verhoogd. Daarnaast zullen deze groepen per 1 oktober 2007 met 3,7% en per 1 oktober 2008 met 2,9% worden verhoogd.
Het gaat daarbij om een kleine groep mensen die op of net boven het minimumloon zit, aldus Frans van de Veen van de CNV Bedrijvenbond. Het zijn werknemers die nog niet zo lang bij een slagerij werken en volgens FNV Bondgenoten zijn het vaak jongeren.

Reageer op dit artikel