nieuws

Koninklijke Onderscheiding Ton van der Meer

Nieuws

SLAGERSWERELD – Ton van der Meer is vorige week woensdag, op de dag van zijn 40-jarig huwelijksfeest met Corry van Rijn, benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Eerder dit jaar nam Van der Meer afscheid van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS).

SLAGERSWERELD – Ton van der Meer is vorige week woensdag, op de dag van zijn 40-jarig huwelijksfeest met Corry van Rijn, benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Eerder dit jaar nam Van der Meer afscheid van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie (VAS).

De onderscheiding ontving hij uit handen van burgemeester Wim Dijkstra van Zaanstad, wegens zijn vele verdiensten voor de maatschappij de afgelopen 50 jaar. Van der Meer was onder meer penningmeester en voorzitter van de Slagers Vereniging Zaanstreek, secretaris van de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie, voorzitter van de Zelfslachtende Amsterdamse Slagers, lid van de adviesraad en financiële commissie van de Koninklijke Nederlandse Slagersbond, secretaris van de Verenigde Bedrijven Food Center Amsterdam, secretaris van de stichting Centrale Groothandels Markt en bestuurslid van het MKB Amsterdam e.o.

In 1957 op 13-jarige leeftijd begon Van der Meer als leerlingslager in zijn geboorteplaats Roelofarendsveen. In 1990 kwam hij terecht bij de Verenigde Amsterdamse Slagersorganisatie. Terugkijkend op vijftig jaar als filiaalhouder, zelfstandig ondernemer en secretaris en organisator bij de VAS stelde Van der Meer op zijn afscheidsreceptie in april: ‘De contacten bij de KNS en de functies die ik daar heb bekleed, hebben duidelijk een positieve bijdrage geleverd in mijn functioneren bij de VAS. Als vertegenwoordiger van de VAS heb ik nogal eens op de barricade gestaan, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en is de samenwerking weer optimaal, dit in het belang van de ambachtelijke slager.’

Reageer op dit artikel