nieuws

Keurslagers stoppen met vlees onverdoofd gecastreerde biggen

Nieuws

SLAGERSWERELD – De Keurslagers, Hema en Unox sluiten zich aan bij de belofte van alle Nederlandse supermarktketens om vanaf 1 januari 2009 geen vlees meer te gebruiken van biggen die onverdoofd gecastreerd worden

SLAGERSWERELD – De Keurslagers, Hema en Unox sluiten zich aan bij de belofte van alle Nederlandse supermarktketens om vanaf 1 januari 2009 geen vlees meer te gebruiken van biggen die onverdoofd gecastreerd worden

Dat meldt de dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier op haar website. De vereniging merkt op dat alle bedrijven zullen omschakelen waartegen de castratiecampagne gevoerd werd. Olvarit verwerkt momenteel al Spaans vlees van niet-gecastreerde biggen. Mora, Johma en de diervoederfabrikanten willen zich nog niet vastpinnen op een datum, maar overwegen eveneens maatregelen. In Nederland worden op dit ogenblik nog zeven miljoen biggen onverdoofd gecastreerd in hun eerste levensweek om de onsmakelijke berengeur tegen te gaan.

De castratiecampagne was gericht op de supermarkten omdat zij eisen kunnen stellen aan de vleesleveranciers.

Reageer op dit artikel