nieuws

Kamervragen over halalvlees

Nieuws

SLAGERSWERELD – De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil van staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt weten wat ze gaat ondernemen tegen scholen die alleen halal – volgens islamitische voorschriften – geslacht vlees voorschotelen op schooluitjes.

SLAGERSWERELD – De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil van staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt weten wat ze gaat ondernemen tegen scholen die alleen halal – volgens islamitische voorschriften – geslacht vlees voorschotelen op schooluitjes.

De PVV wijst op een kamp van ICT-scholieren van het ROC van Amsterdam die op een schoolkamp alleen halalvlees te eten kregen. PVV-leider Wilders wil weten wie de extra kosten van halalvoedsel betaalt. Halalvlees zou namelijk duurder zijn dan vlees dat niet volgens de islamitische voorschriften geslacht is.

PVV-Kamerlid Martin Bosma, onderwijswoordvoerder namens die partij, stelt dat scholieren worden gedwongen te buigen voor de islam.

Reageer op dit artikel