nieuws

Heidemark verdacht van sjoemelen

Nieuws

GARREL – Het Duitse pluimveevleesconcern Heidemark heeft mogelijk gesjoemeld met houdbaarheidsdata.

Heidemark verdacht van sjoemelen

GARREL – Het Duitse pluimveevleesconcern Heidemark heeft mogelijk gesjoemeld met houdbaarheidsdata.

Voormalige medewerkers brachten via de Duitse media naar buiten, dat grote hoeveelheden ernstig bedorven kalkoenvlees uit Polen ‘omgekat’ zouden zijn. De bedorven partijen zouden met vers vlees zijn vermengd en zo in de handel zijn gebracht.

Doorzocht
Drie productievestigingen van Heidemark in Nedersaksen en Baden-Württemberg zijn doorzocht op bewijsmateriaal. Heidemark dat tot de grootste pluimveevleesbedrijven van Duitsland behoort, wijst de beschuldigingen van de hand. Het openbaar ministerie in Duitsland onderzoekt de beschuldigingen.

Lees ook:
Heidemark neemt kalkoenbedrijf over (10 april 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over voedselschandalen

Reageer op dit artikel