nieuws

Frits Kuijpers Meester Worstenmaker

Nieuws

SLAGERSWERELD – Op ambachtelijke wijze beent één van de medewerkers van Slagerij Kuijpers een varken uit. Het vlees wordt in deze slagerij nog op ouderwetse wijze behandeld. Aan het oog van de klant onttrokken, wordt verse worst, rookworst, grillworst, kookworst, leverworst en metworst gemaakt. Frits Kuijpers is inmiddels ‘MeesterWorstenmaker’.

SLAGERSWERELD – Op ambachtelijke wijze beent één van de medewerkers van Slagerij Kuijpers een varken uit. Het vlees wordt in deze slagerij nog op ouderwetse wijze behandeld. Aan het oog van de klant onttrokken, wordt verse worst, rookworst, grillworst, kookworst, leverworst en metworst gemaakt. Frits Kuijpers is inmiddels ‘MeesterWorstenmaker’.

‘Om deze titel te mogen dragen, moet je wel vakman zijn,’ zegt de slager uit Woudenberg trots. Op zijn oorkonde staat een cijferlijst vermeld die er niet om liegt. ‘Er komen klanten uit de hele regio, speciaal voor mijn worsten,’ laat hij Weekkrant De Woudenberger weten.

Slagerij Kuijpers is een echt familiebedrijf. In 1907 begon slager Van Ingen met de Eerste Woudenbergse Modelslagerij. Vader Kuijpers werd in 1948 de nieuwe eigenaar en vervolgens nam zoon Frits in 1972 het slagersmes van zijn vader over. Een echt traditioneel product is balkenbrij. Slager Kuijpers maakt de in de regio bekende balkenbrij zelf.

Het Worstmakers Gilde onderwerpt haar leden regelmatig aan onverwachte bedrijfs- en productkeuringen en hygienecontroles. Daarnaast is er een levendige uitwisseling van kennis en ervaring tussen de 170 leden en hun collega-slagers. In een eerste ronde van een productkeuring worden uit- en inwendig aangezien, geur en smaaksamenstelling en consistentie beoordeeld. De tweede ronde bestaat uit bacteriologisch onderzoek bij TNO.

Reageer op dit artikel