nieuws

Eerste Islamitische productiemedewerkers geslaagd

Nieuws

SLAGERSWERELD – In september 2005 is SVO Opleidingen in Rijswijk gestart met een speciale opleiding voor medewerkers van Islamitische slagerijen. Op 4 juli rondden de eerste zeven deelnemers hun opleiding met succes af.

SLAGERSWERELD – In september 2005 is SVO Opleidingen in Rijswijk gestart met een speciale opleiding voor medewerkers van Islamitische slagerijen. Op 4 juli rondden de eerste zeven deelnemers hun opleiding met succes af.

Het aantal Islamitische slagerijen in Nederland stijgt jaarlijks. Daar waar de autochtone slagerijen een opleidingstraditie van meer dan tachtig jaar kennen, is dat binnen deze groep van slagerijen anders. Toch is de behoefte aan scholing en ondersteuning bij het opzetten van een goede bedrijfsvoering bij deze groep slagerijen groeiende. Om aan deze behoefte tegemoet te komen is SVO in september van 2005 gestart met een speciale opleiding voor Islamitische slagerijen. Vijftien deelnemers schreven zich in voor de tweejarige mbo-opleiding.

Lamsvlees
Tijdens de opleiding gingen de deelnemers aan de slag met de thema’s rundervoorvoet, lamsvlees en runderachtervoet. Tijdens de lessen was er ook aandacht voor zaken als HACCP en BHV. De deelnemers gingen een dag in de week naar school en waren de rest van de week aan het werken en het leren in het leerbedrijf. Dit leren in de praktijk bezorgde alle bij de opleiding betrokken partijen wel wat hoofdbrekers. Bij een aantal deelnemers was er namelijk geen praktijkopleider op het bedrijf aanwezig; de leerling is in veel gevallen zelf de eigenaar van het bedrijf. Ook de vleesdelen waarmee geoefend moest worden waren niet altijd op de leerbedrijven aanwezig, simpelweg omdat ze op dat moment niet tot het standaard assortiment van de Islamitische slagerij behoorden.

De geslaagde deelnemers hebben inmiddels aangegeven verder te willen leren voor winkelslager om zaken als calculeren en het verwaarden van vlees beter in de vingers te krijgen.

Reageer op dit artikel