nieuws

Donald Duck mag wel informatie geven over vlees

Nieuws

SLAGERSWERELD – In juni van dit jaar verspreidde het Vleesinformatiepunt een minikookboekje met strips van Donald Duck, informatie over voedingsstoffen in vlees en eenvoudige recepten (met mager vlees). De bezwaren hiertegen van de Partij voor de Dieren zijn door de rechter van tafel geveegd.

SLAGERSWERELD – In juni van dit jaar verspreidde het Vleesinformatiepunt een minikookboekje met strips van Donald Duck, informatie over voedingsstoffen in vlees en eenvoudige recepten (met mager vlees). De bezwaren hiertegen van de Partij voor de Dieren zijn door de rechter van tafel geveegd.

Pink, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren (PvdD) diende een klacht in over het boekje in de Donald Duck. De klacht betrof vooral de vraag of voldoende duidelijk was, dat deze bijlage met strips over vlees een advertentie betrof. Volgens de Reclame Code Commissie (RCC) was dit voldoende duidelijk.
Een andere klacht, dat er sprake zou zijn van misleiding over het eten van vlees verklaarde de RCC eveneens ongegrond, mede omdat de informatie over de voedingswaarde van vlees gebaseerd is op neutrale wetenschappelijke bronnen

Reageer op dit artikel