nieuws

‘Consumptie rood vlees met 10% omlaag

Nieuws

SLAGERSWERELD – Om de klimaatverandering tegen te gaan zou de wereldbevolking minder vlees moeten eten.

SLAGERSWERELD – Om de klimaatverandering tegen te gaan zou de wereldbevolking minder vlees moeten eten.

Dat schrijven wetenschappers deze week in het Britse medische tijdschrift The Lancet. Het eten van vlees speelt een rol in het broeikaseffect, aangezien koeien en ander vee methaangas produceren. Om de verwarming van de aarde tegen te gaan zou de consumptie van rood vlees met 10 procent omlaag moeten, zo betogen onderzoekers in The Lancet.

Uitstoot
Vleeskoeien en andere dieren die zijn bestemd voor de vleesindustrie zorgen voor bijna een kwart van de totale uitstoot van broeikasgassen. Het zou ook al helpen om het vee hoogwaardiger voedsel te geven, dat tot minder winderigheid leidt, maar dat heeft lang niet zoveel effect als het verminderen van de vleesconsumptie.

In de rijke landen eten mensen gemiddeld 224 gram vlees per dag. In Afrika bedraagt de dagelijkse vleesconsumptie niet meer dan 31 gram. De vraag naar vlees neemt nog altijd toe. In China bijvoorbeeld zijn de mensen de afgelopen tien jaar twee keer zoveel vlees gaan eten. Volgens een van de onderzoekers, John Powles van de Universiteit van Cambridge, zou het helpen als de vleesconsumptie omlaag ging tot een wereldwijd gemiddelde van negentig gram per dag. Bron: De Telegraaf

Reageer op dit artikel