nieuws

Chateaubriand vreemde eend in finale beste foodspecialiteiten winkel

Nieuws

SLAGERSWERELD – Chateaubriand is doorgedrongen tot de halve finale van de wedstrijd ‘Nederlands Beste Foodspecialiteiten winkel’.

SLAGERSWERELD – Chateaubriand is doorgedrongen tot de halve finale van de wedstrijd ‘Nederlands Beste Foodspecialiteiten winkel’.

De slagerij annex traiteur uit Heemstede is een van de veertien halve finalisten. De wedstrijd gaat uit van het Vakcentrum Kaas en Delicatessenwinkels Nederland. Chateaubriand is de enige slagerij die is doorgedrongen tot de finale. De overige finalisten zijn delicatessenzaken, waaronder vijf Gastrovino-zaken.
Johan van Uden: ‘Wij zijn eigenlijk een vreemde eend in de bijt. De vakjury die hier is geweest, bestond uit vier mensen uit de kaasbranche! Geen enkele andere finalist doet in vlees. Maar eigenlijk zijn wij de enige echte specialiteitenwinkel, zo lacht Van Uden. ‘Waarom? Omdat wij alles zelf maken. De meeste kaasspecialzaken kopen hun delicatessen gewoon in.’
Vorig jaar nog werd Van Uden uitgesloten van deelname. Dit jaar is hij toegelaten.
Op 5 oktober hoort Chateaubriand of de zaak door is naar de finale. Op 13 november wordt in Amersfoort de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel