nieuws

Bronzen Rookworst naar Rien Baas

Nieuws

SLAGERSWERELD – ‘Yes. Binnen !.’ Dat dacht Rien Baas toen hij de felbegeerde Bronzen Rookworst in ontvangst mocht nemen. De keurslager uit Leerdam, die vanaf 1999 deelnemer is aan Arnhem Rookworststad, ging helemaal uit zijn dak nadat hij zaterdagavond 27 oktober tot overall winnaar van de editie 2007 was uitgeroepen.

SLAGERSWERELD – ‘Yes. Binnen !.’ Dat dacht Rien Baas toen hij de felbegeerde Bronzen Rookworst in ontvangst mocht nemen. De keurslager uit Leerdam, die vanaf 1999 deelnemer is aan Arnhem Rookworststad, ging helemaal uit zijn dak nadat hij zaterdagavond 27 oktober tot overall winnaar van de editie 2007 was uitgeroepen.

‘Ik ben er lang mee bezig geweest om kampioen te worden. Alles moet kloppen en dat was dit jaar het geval. Ik heb veel aandacht besteed aan verse ingrediënten. Vijf slagers hadden een score van honderd punten, maar mijn rookworst bleek uiteindelijk het beste. Deze week maak ik er in onze slagerij een feestweek van, met speciale aanbiedingen. En de kinderen hier op school krijgen gratis stukjes rookworst,’ aldus Baas.

Baas weet wat het is om prijzen te winnen, al driemaal werd hij grillworstkampioen tijdens de productkeuring van de Confrérie in ’s Hertogenbosch. Op zaterdagavond 27 oktober zijn in De Valom in Huissen de prijzen uitgereikt. De KNS-innovatieklasse werd een prooi voor slagerij Smit uit Ternaard. Smit won met zijn Winterkoninkje, bestaande uit een in de lengte opengesneden rookworst, gevuld met een plakje kaas en zuurkool en omwikkeld met ontbijtspek. Tweede werd R. Verboom uit Vlissingen met de Zuurkoolschijf en derde W. Kruijt uit Rozenburg met de Rookworstsalade Exquis. Kampioen in de Rookworstklasse Fijn werd W. van der Hee van slager Schaap uit Barendrecht, kampioen Grof werd S. Blom uit Workum en de Rookworst Speciaal klasse is gewonnen door C. van der Heuvel uit Wijchen.

Reageer op dit artikel