nieuws

Aandacht voor slagersvak levend houden

Nieuws

SLAGERSWERELD – De ambachtelijke beroepen dreigen in het verdomhoekje te komen. Om de belangstelling voor vakken als slager, bakker, glazenwasser, voeger of stucadoor levend te houden, willen het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) de actie ‘Gouda, stad van het ambacht’, houden.

SLAGERSWERELD – De ambachtelijke beroepen dreigen in het verdomhoekje te komen. Om de belangstelling voor vakken als slager, bakker, glazenwasser, voeger of stucadoor levend te houden, willen het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) de actie ‘Gouda, stad van het ambacht’, houden.

Bij voldoende belangstelling van het bedrijfsleven worden er in de week van 12 tot en met 16 november diverse acties gehouden om ambachtelijke beroepen onder VMBO-leerlingen van Goudse scholen te promoten. Dit is volgens het bedrijfschap nodig omdat de ambachtelijke beroepen te leiden hebben onder vergrijzing (uitstroom van oude werknemers) en ontgroening (te weinig belangstelling door jongeren).

Vacaturecafé
Maandag de twaalfde begint met een ontbijt voor ondernemers in de Burgerhal. Wethouder Siebe Keulen spreekt daar de ondernemers toe, alsmede vertegenwoordigers van het CWI en het HBA. Vervolgens worden er op woensdag 14 november en donderdag 15 november middagen gehouden waarop bedrijven de beroepen kunnen laten zien die zij in de aanbieding hebben. De week sluit af met een vacaturecafé dat werkgevers in contact moet brengen met potentiële arbeidskrachten.

‘Gouda staat die week echt in de schijnwerpers bij ons en heeft de landelijke primeur,’ laat Leny Kerkhof van het Hoofdbedrijfschap het Algemeen Dagblad weten. ‘Wanneer het een succes wordt, willen we het ook in andere plaatsen toepassen.’

Reageer op dit artikel