nieuws

Van Doorn: ‘Iedereen trots op sector met toekomst

Nieuws

WAGENINGEN – ‘Vijf jaar geleden waren de banken bereid de stekker eruit te trekken. Nu zie je trots in de vleessector, trots bij de universiteit en trots bij de overheid omdat de sector weer toekomst heeft.’ Dat zei Vion-bestuursvoorzitter Daan van Doorn vrijdag bij het aanvaarden van de ondernemersprijs van het Wagenings Universiteits Fonds (WUF).

Van Doorn: ‘Iedereen trots op sector met toekomst

WAGENINGEN – ‘Vijf jaar geleden waren de banken bereid de stekker eruit te trekken. Nu zie je trots in de vleessector, trots bij de universiteit en trots bij de overheid omdat de sector weer toekomst heeft.’ Dat zei Vion-bestuursvoorzitter Daan van Doorn vrijdag bij het aanvaarden van de ondernemersprijs van het Wagenings Universiteits Fonds (WUF).

Van Doorn stelde het prijzenbedrag van 2500 euro dat bij de award hoorde ter beschikking aan het Studenten Ondernemers Centrum. ‘En dat bedrag verdubbel ik zelf om er voor te zorgen dat er twee keer zoveel entrepeneurs komen.’

Van Doorn (links, naast juryvoorzitter Frans Olieman)kreeg de prijs onder meer omdat hij Vion  tegen de stroom in groot gemaakt had, in een tijd dat de vleessector moeilijke tijden doormaakte. Die tegendraadsheid bevestigde Van Doorn door tegen het protocol in een dankwoord te spreken. In tegenstelling tot de anderen sprak hij geen Engels maar gewoon Nederlands.

Van Doorn noemde zich een bevoorrecht mens omdat hij leiding mocht geven aan een groot veranderingsproces en aan het einde daarvan ook nog eens een prijs kreeg ‘van de universiteit waarmee je met je hart verbonden bent’.

Van Doorn benadrukte het belang van wetenschappelijik onderzoek voor Vion, dat zich onlangs aansloot bij het Top Instituut Food & Nutrition. Hij pleitte voor een innovatie- en duurzaamheidsslag.

Piet Mazereeuw, voormalig algemeen directeur van Enza Zaden ontving een eervolle vermelding.

Lees ook:
Vion-baas Van Doorn wint Ondernemersprijs (9 maart 2007)

Vion participeert in topinstituut (26 januari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Vion

Reageer op dit artikel