Nieuwe vinding beschermt biologisch vlees

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

BUFFALO – Met een nieuwe technologie kunnen fabrikanten van natuurlijke en biologische vleesproducten toevoegingen aan hun product tot een minimum terugbrengen, of zelfs geheel weglaten.

BUFFALO – Met een nieuwe technologie kunnen fabrikanten van natuurlijke en biologische vleesproducten toevoegingen aan hun product tot een minimum terugbrengen, of zelfs geheel weglaten.


De technologie van Multisorb Technologies in het Amerikaanse Buffalo (NY) berust op het binden van de in de verpakking aanwezige zuurstof en vocht, dan wel zorgen voor een goede vochthuishouding.

De verpakking zorgt zo voor de houdbaarheid. Door de aanwezige zuurstof te binden blijven eigenschappen van de inhoud bewaard, waarvoor normaal gesproken additieven nodig zouden zijn.

Oxidatie

Dat geldt in het bijzonder voor vetten en oliën die moeten worden beschermd tegen oxidatie. Dit kan namelijk het behoud van de natuurlijke smaak en de houdbaarheid aantasten. Met name vlees en vleeswaren zijn daar gevoelig voor.

Lees ook:

Vlees conserveren met groene thee (6 februari 2007)

Ui-extract maakt vlees langer houdbaar (1 februari 2007)

Minder zoute vleeswaren behouden smaak (14 december 2007)

Marinade voorkomt vorming ongezonde stofjes uit cholesterol (4 juli 2007)

Rozemarijn verlengt houdbaarheid vlees (22 juni 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over houdbaarheid

Altijd op de hoogte blijven?