Nieuwe toekomst voor Bon Vivant

Bon-Vivant-3

Onder leiding van Henk Schellekens (algemeen directeur) en Bart Schellekens (financieel directeur) gaat Bon Vivant een nieuwe toekomst tegemoet. Zij hebben het bedrijf per 1 juli overgenomen.

Bon Vivant heeft de afgelopen jaren onder leiding van interim‐manager Henk Schellekens hard gewerkt aan het uitbouwen van diverse bijzondere merken, waaronder Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees. De coöperatie Bon Vivant verzorgt al sinds 1987 de in‐ en verkoop van scharrel‐ en biologisch vlees in Nederland.

Henk en Bart Schellekens hebben de handen ineengeslagen om de missie van het bedrijf naar een volgend niveau te brengen: de consument het meest diervriendelijke, gezondste en kwalitatief beste vlees van Nederlandse bodem bieden.

Van big tot slager

Bon-Vivant-4-300x200 ‘Wij blijven de enige leverancier van gecertificeerd scharrelvlees in Nederland’, reageert Henk Schellekens. ‘Nu beheren wij de volledige keten, van big tot slager. Bovendien kunnen we met onze kleinschalige slachterij voldoen aan alle specifieke wensen van de slagerijen en horecaondernemers waar wij mee werken.’

Door de overname kunnen de plannen voor de groei van de merken Natuurlijk Scharrelvlees en Natuurlijk Biologisch Vlees verder worden gerealiseerd. Schellekens: ‘De eerste stappen zijn al gezet. Zo hebben we onlangs een exclusief worstenbroodje gelanceerd, gemaakt van scharrelvlees van het Nederlands Landvarken.’

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene weg maakt afspraken voor keten Nederlands biologisch lamsvlees

De Groene Weg en 25 biologische schapenhouders hebben de leveranciersovereenkomsten ondertekend. De laatste stap voor de formele keten van biologisch lamsvlees uit Nederland.

Overheid stelt 26 miljoen euro beschikbaar voor biologische productie en consumptie

Overheid stelt 26 miljoen euro beschikbaar voor biologische productie en consumptie

Half december presenteerde Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het actieplan ‘Groei van biologische productie en consumptie’ aan de Tweede Kamer. Voor dit plan stelt de minister in 2023 en 2024 26 miljoen euro beschikbaar uit het transitiefonds.

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.