Nieuwe slagersketen op komst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buys wil met zijn bedrijf BedrijvenLease ondernemers uitkopen en hun zaken als één keten weer in de markt zetten, meldt De Telegraaf. Hij wil de hele operatie betalen uit de ontstane schaalvoordelen en de inleg van private aandeelhouders. ‘De afzwaaiende ondernemer krijgt een gedeelte van het bedrag op voorhand en over een aantal jaren wordt uit de kasstroom de rest van de overnamesom betaald. Daarom moeten de kosten van de bedrijfsvoering wel omlaag.’

Advies
Buys zoekt nieuwe type ondernemers. ‘Eentje die Limousin-biefstuk, de Black Angus, maar ook een Ierse primerib, kalfslever en procureurlapjes verkoopt. Daar hoort ook het geven van advies bij hoe je als leek dit mooie, duurdere vlees culinair verantwoord bereid.’

Meesterkoks zal worden gevraagd op te treden in de diverse vestigingen. Ton Pinxten (sterrenrestaurant Wolfslaar, Breda) zal bij Meat & Eat optreden als culinair adviseur. Zo wordt de slagerij een ontmoetingspunt, waar de consument advies en entertainment krijgt. Buys wil jaarlijks een aantal bedrijven overnemen, tot Meat & Eat 24 slagerijen, één vleesimportbedrijf en één slachthuis bezit.

Smullers
Buys verdiende zijn strepen onder andere met de ontwikkeling en opstart van de succesvolle snackbarformule Smullers op de NS-stations: Er zijn meer dan 100.000 mkb-bedrijven met een opvolgingsprobleem. De komende jaren zullen duizenden ondernemers stoppen met werken, hun pensioen is de eigen zaak. Maar er zijn te weinig kopers.

Bron: De Telegraaf

Lees ook
Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Toename bakkers, viswinkels en slagerijen in 2021

Het afgelopen jaar is het aantal winkels voor het eerst sinds 2010 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Er zijn vooral winkels die voedingsmiddelen verkopen bijgekomen, zoals supermarkten, (banket)bakers, slijterijen en viswinkels.

Rundveehouder werkt samen met Mosa Meat

Rundveehouder werkt samen met Mosa Meat

De Brabantse rundveehouder Leon Moonen uit Sint-Oedenrode werkt samen met Mosa Meat. De kweekvleesproducent gebruikt de cellen van Moonens rundvee voor de productie van kweekvlees.

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...