Nieuwe maaltijden uit Indonesië

7 juni 2007 Tom Van der Meer

SCHEVENINGEN – Vis- en garnalengroothandel W. G. den Heijer & Zn. brengt onder de merknaam High Seas 4 nieuwe Indonesische kant-en-klare maaltijden op de markt.

SCHEVENINGEN – Vis- en garnalengroothandel W. G. den Heijer & Zn. brengt onder de merknaam High Seas 4 nieuwe Indonesische kant-en-klare maaltijden op de markt.



De gerechten Java, Padang, Bali en Sumatra worden volgens authentiek recept in Indonesië bereid en daarna onder de strenge condities van het Britsh Retail Consortium (BRC) direct diepgevroren voor transport naar Europa.


Voldoende groente

Het bedrijf stelt dat de maaltijd met 500 kcal energetisch verantwoord is. Het weegt 450 gram en bevat garnalen, rijst en een gezonde hoeveelheid groenten. Dit laatste steekt volgens Den Heijer gunstig af bij de kant-en-klare maaltijden die de VWA eerder dit jaar onderzocht en waarbij een aantal maaltijden te weinig groenten bevatten.


Verantwoord ondernemen

De bereiding op Sumatra zorgt ervoor dat de lokale werkgelegenheid wordt bevorderd.











Er is samenwerking met een lokaal bedrijf gezocht voor het gezamenlijk nastreven van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hierdoor krijgt het project financiële ondersteuning van het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM).


In magnetron

De maaltijden zijn direct uit de diepvries in de magnetron in 8 minuten gaar. In de verpakking hoeven geen gaatjes geprikt te worden. De folie is na bereiding eenvoudig te verwijderen.


De High Seas maaltijden zijn getest in Den Haag. Ze zijn verkrijgbaar in supermarkt en visspeciaalzaak.


Lees ook:

'Kant-en-klare maaltijd vunzig' (5 juni 2007)


Fabrieksmaaltijd vaker van lokale origine (1 juni 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over maaltijden

Altijd op de hoogte blijven?