Nieuwe cursussen HAS Bedrijfsopleidingen Food

Workshop-Zout-en-wuikerverlaging_shutterstock_403472980_klein

HAS Bedrijfsopleidingen Food heeft nieuwe cursussen op het programma staan, die zeer interessant zijn voor de vleessector. Het gaat om cursussen levensmiddelenchemie, een kennismaking met de voedingsmiddelentechnologie en een workshop over zout- en suikerverlaging.

De cursus Levensmiddelenchemie gaat 17 november 2020 van start. Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? In deze cursus maken deelnemers kennis met biomoleculen en organische verbindingen en leren zij de beginselen van de organische chemie. Ook komt de belangrijkste chemische reacties van suikers, vetten en stikstofverbindingen aan bod. De cursus bestaat uit zeven cursusavonden. Kijk hier voor meer informatie.

Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

De cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie wordt vanaf 8 februari 2021 gehouden. Deze training is heel geschikt voor mensen die een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector hebben. Het ontbreekt hen niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. In deze cursus wordt onder andere kennis gemaakt met de houdbaarheid van voedingsmiddelen, de samenstelling van voedingsmiddelen en de gevolgen van langdurige opslag van levensmiddelen. De training bestaat uit negen bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie.

Workshop Zout- en Suikerverlaging

De workshop Zout- en Suikerverlaging vindt op 4 maart 2021 plaats. De markt vraagt om gezondere producten, met minder of geen suiker en zout. De kwaliteit, smaak en de houdbaarheid van de gezondere producten moet daarbij hetzelfde blijven. Bij het aanpassen van de receptuur komen echter vaak allerlei problemen naar boven. In deze workshop krijgen belangstellenden theoretische en praktische informatie over de (on)mogelijkheden van zout- en suikervervanging. Aan bod komen onder meer de functies van zout en suiker, gevolgen van verlagen of verwijderen van zout en suiker uit een product en vervangers van zout en suiker aan bod. Kijk hier voor meer informatie.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Digitaliseren is minder ingewikkeld dan het lijkt en biedt veel kansen

Ondernemen op onderbuikgevoel en kennis van de markt heeft generaties versspecialisten ver gebracht. Maar anno 2023 is dat niet langer voldoende. Door middel van digitalisering en sturen op data worden consumenten beter bediend, processen efficiënter ingericht en omzetten vergroot.

Zorgen ondernemers over betaalbaarheid van brandstof voor vervoer

Zorgen ondernemers over betaalbaarheid van brandstof voor vervoer

Een op de vier ondernemers maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van brandstof. Dat blijkt uit onderzoek van ANWB Zakelijk naar de grootste mobiliteitsuitdagingen voor ondernemers.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”