Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

De lokalist_vlees vis en brood

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.

“Ook wij signaleerden de gestage trend van behoefte aan lokaler en gezonder eten", vertelt Paul van Straaten, die het platform amen met Richard Nederlof oprichtte. "We namen kennis van projecten om de ketens korter te maken, gestimuleerd door de Nederlandse en Europese overheid. We hebben toen besloten om onze logistieke kennis te koppelen aan onze passie voor goed en lekker eten. Nadat we ons goed lopende post- en pakkettenbedrijf met ruim duizend medewerkers hadden verkocht, hebben we de tijd genomen om De Lokalist te ontwikkelen. Na een paar maanden testdraaien kunnen we vanaf nu de Nederlandse consument koppelen aan al die sympathieke boeren en ambachtslieden die zich tot nu toe hebben aangesloten."

In het assortiment zitten onder andere brood, vis, vlees, groente, fruit en zuivel. Duurzaamheid staat centraal bij het platform. De bestelde producten worden dagvers opgehaald bij de winkeliers en producenten. Omdat de producten pas worden geproduceerd na de bestelling gaat dit volgens De Lokalist voedselverspilling tegen en wordt de CO2 verminderd.

Alle producten worden bezorgt in de papieren Recycle-tas. Consumenten kunnen deze tas gevuld met lege glazen flessen, lege batterijen en lege statiegeldflessen mee teruggeven aan De Lokalist chauffeur. De Lokalist zorgt vervolgens voor de recycling en teruggave van het statiegeld.

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 29

Vlees in de media - week 29

BBB-kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager, tropische temperaturen en de kleinste slagerij van het Westland. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Maak het leuk

Maak het leuk

Dankzij het feit dat ik ambassadeur van de KNS mag zijn, bezoek ik veel slagerijen. Het is mooi en interessant om te zien hoe collega’s omgaan met de dagelijkse beslommeringen die het werken in de slagerij en de hele vleessector met zich meebrengen.