Nieuw duurzaam varkensvlees op de markt

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

UTRECHT - Slachterij Westfort en vleeswarenproducent Egbert Kruiswijk gaan met varkenshoudersvereniging De Hoeve, Stichting Natuur en Milieu en de Vereniging van Keurslagers een nieuw soort, duurzaam varkensvlees op de markt brengen.

UTRECHT - Slachterij Westfort en vleeswarenproducent Egbert Kruiswijk gaan met varkenshoudersvereniging De Hoeve, Stichting Natuur en Milieu en de Vereniging van Keurslagers een nieuw soort, duurzaam varkensvlees op de markt brengen.


De 13 varkenshouders die verenigd zijn in De Hoeve produceren al onder het certificaat Milieukeur. Voor het nieuwe, kwalitatief betere en duurzamere vlees gaan nieuwe, extra eisen gelden.


Zo mag het voer alleen verantwoord geteeld soja bevatten. Ook worden de staarten van varkens niet meer gecoupeerd en komt er een proefstal om de warmte van varkens beter te benutten.


De varkenshouders gebruiken verder varkensrassen die trager groeien maar een betere kwaliteit vlees opleveren. Het voer bevat alleen verantwoord geteeld soja en hoogwaardig graan, dat zorgt voor minder mest.


Het vlees wordt tegen iets hogere prijzen verkocht bij de keurslagers. Via een marketingcampagne zal de consument worden voorgelicht over de meerwaarde van het vlees.


De samenwerkingsovereenkomst wordt 6 maart getekend. De partijen gaan zich er de komende 3 jaar op richten.


Lees ook:

'Varkensstal hygiënischer dan ziekenhuis' (12 februari 2007)


Klant kiest eerder biovlees bij prijsverlaging (19 december 2006)


'Eko-consument is een fijnproever'(4 juli 2006)

Altijd op de hoogte blijven?